De technologie waar ik naar verwijs is VoIP. VoIP is een acroniem voor Voice Over Internet Protocol en is een technologie die het mogelijk maakt om te telefoneren via het internet met behulp van een telefoon of een computer of met een sim only vergelijken abonnement.

  • Het verschil tussen VoIP-technologie en standaard landlijntechnologie is dat de landlijndienst werkt op circuitschakeltechnologie en de VoIP-dienst op pakketschakeltechnologie. VoIP bestaat al meer dan tien jaar, maar is de laatste tijd steeds populairder geworden doordat er steeds meer breedband-ISP’s beschikbaar zijn en doordat er steeds meer breedband beschikbaar is, is ook de betrouwbaarheid en kwaliteit van de VoIP-technologie toegenomen; in vergelijking met VoIP met inbelverbindingen.

Verschillende toepassingen van VoIP-technologie

  1. Computer-to-Computer
  2. Computer-to-Phone
  3. Breedbandtelefoondienst
  4. Gemiddelde prijzen en functies

Met de breedbandtelefoonservice kunt u met behulp van een breedbandrouter telefoongesprekken voeren en ontvangen

De breedbandrouter maakt gebruik van VoIP-technologie om het gesprek te verzenden en te ontvangen. Bij gebruik van een breedbandinternetverbinding is het gesprek eenvoudig te vergelijken met een gewoon telefoongesprek in geluidskwaliteit.

  • De meeste aanbieders van breedbandtelefoondiensten bieden onbeperkte lokale en interlokale gesprekken aan voor een vaste maandelijkse prijs die gewoonlijk rond de $25 per maand begint.
  • Een van de vele voordelen van een VoIP-dienstverlener is dat de meeste abonnementsplannen functies bevatten die een vaste telefoondienstverlener normaal gesproken in rekening brengt, zoals 3-wegs bellen, oproepwachten en voicemail om er maar een paar te noemen. Ook bieden de meeste breedbandtelefoondienstverleners abonnementsovereenkomsten van maand tot maand aan in tegenstelling tot de vaste telefoondienstverleners die hun klanten in jaarlijkse contracten opsluiten.