Zelfs in nieuwe auto’s vind je bijna altijd een plek om een ​​USB-stick in te steken vol met uren aan nummers in audiofiele kwaliteit. – Christin Klose / dpa

Auto’s hebben ons nog nooit zoveel verschillende manieren gegeven om er muziek in te spelen. Streamen vanaf een smartphone is voor velen misschien de nieuwe standaard, maar zelfs dit heeft zijn nadelen. Cd’s en SD-kaarten zijn ondertussen nog steeds een optie. Hier leest u hoe u kunt vinden wat het beste bij u past.

Waar vind ik goede subwoofers?

Schulte waarschuwt voor het dragen van een koptelefoon in de auto, omdat de bestuurder dan gevaarlijk geïsoleerd is van geluid van buitenaf. Subwoofer auto vergelijken met die van andere voor betere geluid.

Maar hoewel we ver van het vertrouwde cassettedeck zijn gekomen, is het niet eenvoudig om een ​​fatsoenlijke afspeellijst mee te nemen die bij je route en stemming past, zelfs niet in het tijdperk van de digitale cockpit.

De klassieke manier om je favoriete muziek in de auto te brengen, is door de nummers uit je cd-collectie te rippen en ze om te zetten in een digitaal formaat.

“Nieuwe apparaten hebben nog steeds cd- en dvd-stations, vaak ook aansluitingen voor SD-kaarten en USB-sticks”, zegt auto-hifi-specialist Michael Zeitler. Maar verwacht geen cd-wisselaars meer te vinden.

De eenvoudigste manier om digitale muziekbestanden in de auto te krijgen, is op een USB-stick. Een stick van 64 GB kost minder dan 10 dollar en kan duizenden nummers bevatten.

En toch wordt de muziek die in auto’s wordt gespeeld steeds vaker via internet gestreamd, omdat het aantal mensen dat zich heeft geabonneerd op Spotify en andere streamingdiensten blijft stijgen.

De trend om muziekbestanden niet in de auto te brengen, zal alleen doorgaan, voorspelt Zeitler. “Op de lange termijn wordt alle muziek opgeslagen in de cloud of geladen door streamingdiensten.”

Ook een hondenrek maakt autorijden veilig

Bovendien ‘is het belangrijk dat de bestuurder buiten de auto nog steeds achtergrondgeluiden kan horen’, zegt de expert. Autorek hond brengt geen schade.

Als je het beste geluid uit een degelijk geluidssysteem in een auto wilt halen, wil je misschien voorkomen dat je cd’s naar mp3’s ript.

“Muziekfans die de maximale kwaliteit van hun muziekcollectie waarderen, moeten de nummers in FLAC-formaat opslaan”, adviseert Zeitler. Dit formaat comprimeert de muziek zonder verlies, in tegenstelling tot MP3 of AAC.

Als je je abonneert op een muziekdienst als Spotify kun je ook muziek in je auto streamen via je smartphone, mits je een internetverbinding hebt. Een stabiele houder voor de telefoon en een voeding om de batterij opgeladen te houden, zijn ook handig.

Het maakt niet uit of je verbinding maakt met het hifi-systeem via een USB-kabel, aux-ingang of Bluetooth, zegt Zeitler.