Door de deur van je nieuwe huis lopen is een spannende mijlpaal. Maar de stappen die nodig zijn om daar te komen – inspecties, onderhandelingen en financiële voorbereiding – kunnen uitputtend zijn. Maak je geen zorgen! Al snel ontgrendel je de deur naar je nieuwe huis, rommel je de vloer vol met pinda’s inpakken, maak je ruzie over wat je ‘vergeten’ was in te pakken en vul je het met nieuwe herinneringen. Maar voordat u uw sleutels krijgt, moet u de aankoop van een verzekering voor huiseigenaren bespreken.

Simpel genoeg, toch? Nu u een basiskennis heeft van wat er in een standaardbeleid staat, zijn hier zeven tips om in gedachten te houden bij het kopen van een verzekering voor uw nieuwe woning.

Vergelijk verzekering online

U kunt ook overwegen om een ​​verlengde dekking voor vervangingskosten voor uw woning toe te voegen of een overkoepelend beleid voor bav verzekering. Deze bredere beleidsregels stellen een limiet boven de hoeveelheid dekking die u ontvangt van uw typische ondernemers rechtsbijstandverzekering.

Onderzoek voordat u verzekering afsluit

Weet waar u aan begint en welke risico’s er aan verbonden zijn voordat u een huis koopt. Een goede plaats om te beginnen is het Comprehensive Loss Underwriting Exchange (CLUE) -rapport voor het onroerend goed. 2 CLUE-rapporten vertellen u de claims en verliezen op de woning van de afgelopen zeven jaar. Onderzoek ook de locatie en kijk naar aspecten die van invloed kunnen zijn op uw premie, zoals de criminaliteit in de buurt en de afstand tot een brandweerkazerne.

Ken het verschil: vervangingskosten versus marktwaarde

Uw verzekering is traditioneel gebaseerd op de vervangingskosten van uw woning. Vervangingskosten zijn de kosten om uw huis te herbouwen met vergelijkbare type- en kwaliteitsmaterialen. U wilt er zeker van zijn dat dit bedrag voldoende is om een ​​totaal verlies te dekken. Een marktwaardebeleid dekt alleen de huidige contante waarde van uw woning. De kosten voor het opruimen van puin en het herbouwen van uw huis zullen waarschijnlijk hoger zijn dan de contante waarde, dus een marktwaardebeleid dekt slechts een deel van deze kosten.

Vul hiaten in de dekking in

Elk beleid heeft uitsluitingen en het is belangrijk om hiaten in de dekking in te vullen die van invloed kunnen zijn op uw unieke behoeften. Zo worden schade aan overstromingen, aardbevingen en noodrioleringen doorgaans niet gedekt door een standaardbeleid. Als u een van deze problemen verwacht, is het misschien verstandig om extra dekking toe te voegen.