De hoge correlatie van Bitcoin met de meeste altcoins van de markt zou normaal gesproken suggereren dat de rest van de markt het voorbeeld van Bitcoin zal volgen, althans in termen van prijsprestaties. Dat is echter niet het geval en de huidige week is daar een perfect voorbeeld van. Hoewel alts als XRP en Algorand profiteerden, zag EOS niet veel verandering in zijn fortuin.

XRP, een van ‘s werelds belangrijkste altcoins, heeft het de laatste tijd niet zo goed gedaan, iets wat blijkt uit het feit dat het onlangs werd ingehaald door Tether [USDT] op de ranglijst van CoinMarketCap. In feite hebben de prestaties de vorm van stagnatie aangenomen, waarbij de prijs van de crypto de afgelopen maand bleef bemiddelen tussen hetzelfde bereik. Verder, terwijl XRP zijn verliezen van Black Thursday kort herstelde, geprijsd op $ 0,20, was het nog ver verwijderd van de weerstand op lange termijn van $ 0,338.

Interessant is dat, hoewel XRP de afgelopen week met meer dan 4,5% is gestegen, de marktindicatoren anders suggereerden. Terwijl de gestippelde markers van de Parabolic SAR boven de prijskaarsen bleven, bleef de MACD-lijn onder de signaallijn op de grafieken, ondanks een korte periode waarin een bullish crossover waarschijnlijk leek.

XRP daalde naar de 4e plaats op de ranglijst en werd al snel gevolgd door de gegevens van Messari die onthulden dat het circulerende aanbodinflatie momenteel 20% is, 5 keer hoger dan dat van Bitcoin voordat het halveerde op 11 mei.

EOS heeft een lange weg afgelegd in de top 10 van de cryptocurrency-ranglijst. Hoewel het momenteel op de 9e plaats staat in de hitlijsten, wordt het consequent uitgedaagd door mensen als Tezos, Cardano en Chainlink erachter. En het is niet moeilijk om in te zien hoe controversieel die uitdaging is, aangezien EOS sinds maart geen goede opwaartse trend heeft opgemerkt, iets wat erg in tegenspraak is met de sterke stijging in het begin van het jaar. Op het moment van schrijven kostte EOS $ 2,62, waarbij de crypto geen beweging van veel aard registreerde.

Een dergelijke beweging is zelfs kenmerkend voor haar beweging in het afgelopen jaar, met een prijsdaling van bijna 70% sinds mei 2019.

Volgens de marktindicatoren is het onwaarschijnlijk dat enige grote beweging binnenkort zal worden verwacht, aangezien niet alleen de monding van de Bollinger Bands erg smal was, de Awesome Oscillator stelde nauwelijks marktmomentum voor.

EOS was onlangs in het nieuws na Block.One, het bedrijf dat 10% van het circulerende aanbod van het token beheert, presenteerde een nieuw criterium om te stemmen op blokproducenten. EOS koers verwachting zijn altijd gewaakt.

ALGO, het token afkomstig uit Algorand, een open-source openbare blockchain op basis van PoS, zoals EOS ervoor, heeft sinds de marktcrash in maart geen prominente opwaartse trend meer geregistreerd. In tegenstelling tot EOS volgde ALGO echter het voorbeeld van Bitcoin en pompte. ALGO steeg zelfs met meer dan 14% in een week. Er kan ook worden beweerd dat de dramatische stijging van het token iets te maken had met de laatste samenwerking van Algorand met Attestiv, in een poging fraude in verzekeringszaken tegen te gaan.

Deze ontwikkeling kan ook van invloed zijn geweest op de marktindicatoren van het token, aangezien niet alleen de Chaikin Money Flow op het moment van schrijven naar nul steeg, wat duidde op een toenemende instroom van kapitaal, maar de Relative Strength Index leunde naar het overboughtgebied. Daarom moet de zcash koers verwachting stabiel gehouden worden.

Op het moment van de pers werd Bitcoin verhandeld tegen $ 9403 met een handelsvolume van 24 miljard dollar van $ 16 miljard. De prijs van BTC is de afgelopen dag licht gestegen met 1,85 procent.